Pipo, de oorlogshond

Pipo, de oorlogshond

In augustus 1914 wordt België ongewild meegesleept in de Grote Oorlog. In de IJzervlakte komt het tot gevechten en zware beschietingen. Het is daar dat de dakloze hond Pipo kennismaakt met René, een soldaat die zich in Diksmuide bij zijn eenheid wil voegen. De twee worden al snel onafscheidelijk. Ze zijn dan ook op elkaar aangewezen om de vier lange oorlogsjaren te overleven. Door Pipo’s ogen maken de kinderen kennis met de verschillende aspecten het frontleven: de gasaanvallen, gevechten en bombardementen, de Duitse krijgsgevangenen, de periodes van rust en verlof, de honger, de gewonde of gesneuvelde strijdmakkers, de ziekenhuizen en het herstel achteraf. Tot slot volgen de Wapenstilstand en de terugkeer naar huis.

(Her)ontdek samen met Pipo de Eerste Wereldoorlog. Het boek vormt de ideale basis voor een vrij of een geleid bezoek aan onze permanente collecties rond 1914-1918.  Een geleid bezoek (1u30) kost 60 euro per groep van max. 25 kinderen. Reservaties bij deeducatieve Dienst (minstens drie weken van tevoren).

Pipo de oorlogshond

Auteur(s): Tekst: Sandrine Place (Educatieve Dienst KLM) / Illustraties : Marie de Salle Nederlandse vertaling : Sandra Verhulst (Educatieve dienst KLM) Uitgever : La Renaissance du Livre/Collection Jeunesse (vanaf 5 jaar) Gebonden, 32 pagina’s, formaat 21 x 21 cm 

Museumshop: 11,50 euro of op bestelling : sandrine.place@warheritage.be 11,50 euro (+ verzendkosten)